PONTCHARTRAIN SHAKERS - PONTCHARTRAIN SHAKERS

Artiest info
Website
facebook
label: Southland Records
info: Frank Roszak Promotions

Het Pontchartrainmeer is een brakwatermeer ten noorden van de stad New Orleans. Eigenlijk is het geen meer maar een estuarium, verbonden met de Golf van Mexico. Het moet zeker Amedee “A5” Frederick en Jojjo Wight, twee vrienden die muzikale partners zijn geworden, hebben geïnspireerd bij het zoeken naar een naam voor hun band. Beiden spelen al sinds hun tienerjaren professioneel in het zuidoosten van Louisiana en wonen aan beide kanten van het meer. Ze vormden in 2018 de PONTCHARTRAIN SHAKERS en noemden de band zo vanwege hun “shaken” van kust tot kust.

Amedee “A5” Frederick (zang, gitaar, bas), de zoon van Amedee “The Creole Blues Man” Frederick, groeide op met het spelen van blues met zijn vader en lokale Creoolse legendes. Jojjo Wight (zang, gitaar) begon haar carrière als drummer in een bar in French Quarter toen ze 12 was. Ze is een multi-instrumentaliste die met haar vader Jamie Wight, een van de grote traditionele jazzrevivalisten van de sixties, speelde en in de studio stond. Op haar 17de toerde ze in Noorden van de States en trad ze op tijdens o.a. het French Quarter Festival. In 2014 stond ze in de studio met Charlie DeVore.

“The PONTCHARTRAIN SHAKERS bring the sounds of Louisiana as ambassadors of the blues…”

Hun titelloos album ‘PONTCHARTRAIN SHAKERS’ is hun debuutalbum. Op het album, op één herwerkt nummer van Randy Newman na “Louisiana 1927” (‘Good Old Boys’, 1974), is het vooral een album met eigen werk en twee nummers van papa Frederick: “Cain Snake” in Tony Joe White-stijl en de afsluiter, “We Need Love”. Met “Time to Make a Change” opent het album sfeervol, wat jazzy, maar met vooral heel bluesy. Met “Going Fishing” gaat het tempo omhoog en doen Red DeVecca op bas en Earl Smith vanachter de drums er alles aan om de druk afgemeten op de ketel te houden. In een ingehouden korte solo laat Luciana Leães zich ook even op piano horen. “I Need a Creole Woman” is daarna een slow blues à la lettre, “A5 Boogie” is wat de titel vermoeden doet en méér en “Dead Snake Blues” de extra boogie die perfect in lijn ligt. Zelden weten vader, zoon en kleindochter als de Pontchartrain Shakers bij hun studio debuut de blues zo goed te verwoorden.

“Rarely have father, son and granddaughter managed to express the blues so well as the Pontchartrain Shakers on their self-titled studio debut...”

Eric Schuurmans

 

‘PONTCHARTRAIN SHAKERS’: Track list: 01. Time to Make a Change – 02. Going Fishing – 03. I Need a Creole Woman – 04. Miss You Baby – 05. A5 Boogie – 06. She Don’t Know – 07. Dead Snake Blues – 08. Louisiana 1927 [Randy Newman, arr. A. “A5” Frederick] – 09. Cain Snake - 10. We Need Love | Music/Lyrics by A. “A5” Frederick (1-3,5,6,10), J. Wight (1,4,7) & A. “The Creole Blues Man” Frederick (9,10), or as [noted: 8] - Produced by Jojjo Wight | Credits: Amedee “A5” Frederick: vocs, guitar, bass (1-3,5,9,10) / Jojjo Wight: vocs, guitar / Luciana Leães: piano, organ / Red DeVecca: bass / Earl Smith: drums

Discography PONTCHARTRAIN SHAKERS: Pontchartrain Shakers [2024] |